AKKOR-MENJUNK-KULFOLDRE-HA-ITTHON-MAR-SIKERESEK-VAGYUNK-
AKKOR MENJÜNK KÜLFÖLDRE, HA ITTHON MÁR SIKERESEK VAGYUNK!

Interjú Nagyné Miske Margittal, a Minatex Bt. ügyvezetőjével a magyar kiskereskedők külpiacra jutási esélyeiről. Megjelent a Teletextil magazin 2018 tavaszi számában.

Bővebben
Vasuton-eled-ujja-a-hires-selyemut
Vasúton éled ujjá a híres selyemút

A kínai kormány 2013 őszén hirdette meg „Út és övezet” (One Belt, One Road) programját, amely egy Új Selyemút nevű gazdasági és logisztikai rendszerben kívánja összekapcsolni Délkelet- és Közép-Ázsia, Afrika és Európa több mint 60 országát, amelyek egyesített GDP-je a világgazdaság bruttó hazai termékének csaknem 30%-át adja.

Bővebben
Erdekli-e-a-divatkereskedelmet-a-fenntarthatosag
Érdekli-e a divatkereskedelmet a fenntarthatóság?

Mit is jelent a gazdasági életben a fenntarthatóság? A Minatex Bt. ügyvezetőjének cikke a Divat Marketing szakfolyóirat 2016. decemberében megjelent számából. (Szerkesztett változat)

Bővebben
A-kulkereskedelmi-tevekenyseg-hatasa-a-vallalkozasok-fejlodesere
A külkereskedelmi tevékenység hatása a vállalkozások fejlődésére

Egy kis- és középvállalatnak sok esetben nehéz eldönteni, hogy tevékenységével kilépjen-e a nemzetközi piacra. A K&H csoport, az MTA Közgazdaságtudományi Intézet egy-egy tanulmánya és a Magyar Nemzeti Bank kiadványa alapján készült rövid elemzés a külkereskedelmi kapcsolatoknak a vállalkozások fejlődésére gyakorolt hatását foglalja össze.

Bővebben
A-mesterseges-intelligenciak-teret-nyernek-az-eletunkben-Mi-varhato-a-kovetkezo-15-evben--
A mesterséges intelligenciák teret nyernek az életünkben. Mi várható a következő 15 évben?

A Stanford Egyetem kutatói a közelmúltban megjelentetett tanulmányukban összefoglalták a mesterséges intelligencia felhasználási területein, a tudományban, a technikában és a mindennapokban 2030-ig várható eseményeket.

Bővebben
Nagyot-zuhant-a-vallalkozasok-beruhazasi-szandeka
Nagyot zuhant a vállalkozások beruházási szándéka

A piacesprofit.hu weboldal számol be a K&H Bank "kkv bizalmi index" kutatásának következtetéseiről. Ezek szerint a vállalkozások beruházási szándéka nagyot zuhant, a cégvezetők 44%-a gondolkodik fejlesztésben a következő egy év során.

Bővebben
A-magyar-kis--es-kozepvallalatok-kulgazdasagi-szereperol
A magyar kis- és középvállalatok külgazdasági szerepéről

Társaságunk, a MINATEX Bt. tanácsadóként támogatja a magyar kis- és középvállalatok külpiaci megjelenését. Professzionális támogatásra igencsak szüksége van a szektornak.

Bővebben